Mit taníthatnak meg nekünk emberi mivoltunkról az androidok?

2017. július 15. 08:30

Az androidok egyedi tükrök, segíthetnek megválaszolni, hogy miért vagyunk itt, és miért lett annyira sikeres a Homo sapiens.

2017. július 15. 08:30
Hiroshi Ishiguro
SingularityHUB

„Az androidok nem rejtélyesek többé. Egyik androidunkkal, Ericával a legtöbben hamar interakcióba lépnek. Mivel különböznek tőlünk, rajtuk keresztül jobban megbecsüljük a más kultúrákkal folytatott interakciókat is. Mindkét esetben megtanuljuk, hogyan lépjünk túl a különbségeken.

Robotok és androidok sok egyszerű munkakört fognak betölteni. Kezdetben okozhatnak problémát, de új sémák, például a Bill Gates által javasolt megadóztatásuk segíthetnek.

Az androidok lehetővé teszik, hogy pihenjünk és fejlődjünk tovább. Komoly növekedést látunk, ha összehasonlítjuk, hogy mennyit tanultunk 100 éve, és most mennyit. Ezt az utat folytatva, a jövőben életünk 20 százalékát töltjük majd munkával, és 80-at oktatással, képességeink fejlesztésével.
Az identitás sokszor nagyon nehéz fogalomnak tűnik. Szerintem a ruhák identitásunk részei, valahogy úgy, mint az arcunk és a testünk. Stílusukat nem cseréljük máról holnapra, nekem például ezért van 10 hasonló fekete öltözékem.

Folyamatosan így gondolok az életemre, és az androidok egyedi tükrök. Segítenek feltenni kérdéseket, hogy miért vagyunk itt, miért lettünk ennyire sikeresek. Nem vagyok biztos, hogy megtaláltam a válaszokat.

A formánál többről van szó. Az android-megközelítés általában történetalapú. Szituációtól függően integrálunk beléjük beszélgetéspaneleket, és ha több forgatókönyvet futtatunk le, bővül a szókészletük, több interakciós lehetőségük lesz. Azon is dolgozunk, hogy vágyakat és szándékokat adjunk nekik. Kell, hogy legyenek nekik, különben miért akarnánk interakcióba lépni velük?

Az Amazon Echoval való beszélgetés nem természetes az embernek. Részben ezért fejlesztünk emberszerű robotrendszereket. Az emberi agyat úgy huzalozták, hogy embereket ismerjen fel, emberekkel folytasson interakciókat. Ezért van értelme, hogy testet adjunk az MI elmének. Az emberszerű interakció a végcél. A technológiának azért kell alkalmazkodnia hozzánk, mert annyira gyorsan fejlődik, hogy az ember nem tud ebben a tempóban alkalmazkodni hozzá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik