Miért előnyösebb a Prezi, mint a Power Point?

2017. július 07. 08:30

Egy friss harvardi kutatás alapján a zoomolható felületű prezentációs szoftverek jobban teljesítenek, mint a hagyományos honlapokkal vagy prezentációs szoftver nélkül tartott előadások. A Prezit és a Power Pointot kettős vakteszttel hasonlították össze, és a Prezi meggyőzőbbnek bizonyult.

2017. július 07. 08:30

Az üzenet és a médium közötti kapcsolat jobb megértését célzó, függetlenül, kettős vakteszttel végzett kutatás különféle kommunikációs csatornák kommunikációját vizsgálta.

A tanulmány valódi élethelyzetek szimulálásával készült, a résztvevőket véletlenszerűen csoportokra osztották. A csoport tagjai készítettek előadásokat a reprezentatív mintájú közönségnek: kétféle prezentációs szoftverrel és szoftver nélkül is. Az eredményekből kiderült, hogy a résztvevők a prezentációk alapján hoztak üzleti döntést az előadókról, és a zoomolható felületű szoftverek előnyösen befolyásolták a véleményformálást.

A prezentációs technikákat összehasonlítva jutottak arra a következtetésre, hogy az interaktív előadás és a zoomolható felület emlékezetesebb, magával ragadóbb és a hallhatóság figyelmét jobban lekötő prezentációkat eredményezett. A kutatók zoomolható felületű szoftverre a Prezit, slide-alapúra a Power Pointot használták.

„Mivel a zoomolható felület tulajdonságait alapvetően az oldalirányú mozgás és a zoomolás határozza meg, ezért a kutatás alapján teljes biztonsággal lehet mondani, hogy a tesztalanyok a zoomolható felület, illetve a slide-alapú előadás között hoztak döntést. Nemcsak azt mondhatjuk, hogy a közönség a Prezit preferálta a Power Pointtal szemben, hanem az is kijelenthető, hogy a különbség a zoomolható felület tulajdonságaiban, azaz az oldalirányú mozgás és a zoomolás lehetőségében kereshető” – magyarázzák a kutatók.

„A kutatás segítségével még többet tudhatunk meg a kommunikációpszichológiáról. Az eredmények világosan megmutatják, hogy milyen előnyöket jelent az a fajta vizuális kommunikáció, amelyeket a zoomolható felület, vagyis a Prezi használata tesz lehetővé. Ezáltal valódi kapcsolatot építhetünk a közönségünkkel, és hatékonyan, de mégis élvezetesen tudjuk elmesélni történeteinket” – mondta Árvai Péter, a Prezi társalapító-vezérigazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik