Ray Kurzweil: Agyunk tervrajz a mesteralgoritmushoz

2017. július 03. 08:30

Az emberi agy önszerveződő moduljainak működése, egyszerű mintázatok összetett fogalmakká alakítási folyamata lehet a mindent integráló MI Szent Grál, a mesteralgoritmus tervrajza.

2017. július 03. 08:30

A feltaláló, futurológus, Google-guru és ki tudja, még mi Ray Kurzweil a technológiai fejlődés tempóját és következményeit felvázoló meghökkentő jóslatairól világhíres. A fenti videóban azt sugallja, hogy a mindenre megoldást jelentő, különféle tanulóalgoritmus-típusokat egyetlenbe integráló mesteralgoritmus tervrajza az emberi agyban rejlik.

Kurzweil szerint agyunk egyszerű mintázatokat összetett fogalmakká formáló hierarchiákba szervező, pontosabban önszerveződő modulokból áll. Egyelőre nem értjük teljesen ezeket a folyamatokat, de a tudós meggyőződése, hogy az agy egyre behatóbb tanulmányozásával és visszafejtésével (reverse engineering) megtaláljuk és meg is tanuljuk mindazt, ami a mesteralgoritmus megírásához kell.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik