Felmérés: legtöbben meg fogunk bízni az MI-ben, sőt, szeretjük majd őket

2017. június 30. 08:30

Egy globális felmérés konklúziója, hogy a technológia fejlődésével meg fogunk bízni a mesterséges intelligenciákban, és érzelmileg is kötődünk majd hozzájuk.

2017. június 30. 08:30

Az ARM brit multinacionális és szoftverfejlesztő megbízásából készült globális felmérésből kiderül: a válaszadók döntő többsége szerint meg fogunk bízni a mesterséges intelligenciákban, és mivel összekapcsolhatók a felhasználók jólétével, érzelmileg is kötődni fogunk hozzájuk.

Az alap MI-ismeretekkel rendelkező megkérdezettek több mint 70 százaléka szerint idővel annyira bízunk MI-eszközeinkben, hogy simán rájuk bízzuk idős személyek gondozását. Több mint 60 százalékuk gondolja, hogy 2050 körül kedvenc háziállatainkhoz hasonlóan fogjuk szeretni őket.

Természetesebb ember-MI kommunikációra számítanak, és egyben ki is emelik, mennyire fontos, hogy a mesterséges intelligenciákban kialakuljon a természetes nyelven történő kommunikáció képessége. A válaszadók több mint felét érdekelné, hogy tartson MI-társat vagy asszisztenst.

Földrajzi régiónként változik a hozzáállás. Az ázsiaiak és az európaiak kifejezetten optimisták a technológia társadalmi hatásait illetően. A megkérdezettek 30 százaléka azonban negatív következményt is megemlített: a mesterséges intelligenciák elterjedésével csökkennek az álláslehetőségek.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik