Ideghálók és a kvantum-összefonódás

2017. június 18. 09:00

Amerikai kutatók kimutatták, hogy gépi tanuló ideghálókkal megjeleníthető, számszerűsíthető a kvantum-összefonódás és a kvantumrészecskék más interakciói.

2017. június 18. 09:00

A Maryland Egyetem és az Egyesített Kvantumintézet kutatói bemutatták, hogy egyes gépi tanuló ideghálók le tudnak írni kvantumállapotokat, szabatosan megjelenítenek jelentős kvantum-összefonódással rendelkező rendszereket.

Az új módszer gépitanulás-eszközökkel talál pontos megoldásokat sokrétű és bonyolult kvantum-interakciós kérdésekre. Kvantumrészecskéket megjelenítő látható idegsejteket tanulmányoztak, miközben a részecske-interakciók számbavételéhez rejtett neuronokat is használtak.

A numerikus keret segítséget adott az ideghálók által reprezentált kvantumállapot-családokkal kapcsolatos matematikai tények bizonyításához. Ezek egyike a csak rövid ideig interaktív hálózatok teljes összefonódását korlátozó törvény.

„Ha egyes kvantumproblémákat számszerűsítve akarunk kezelni, először meg kell találni hozzájuk a hatékony megjelenítést” – nyilatkozta Dongling Deng, az egyetem kutatója.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik