Az MI éppen csak átment a matek egyetemi felvételiből

2017. június 12. 08:30

Egyetemi felvételi vizsgát abszolvált matematikából egy kínai mesterséges intelligencia. Gyorsan, de pontatlanul dolgozott. Fejlesztői bizakodnak, hogy jövőre jobb teljesítményt ér el.

2017. június 12. 08:30

A Zhunxingyunxue Technology által fejlesztett AI-MATHS kínai mesterséges intelligencia átment az éves egyetemi felvételi vizsgán. Hiába fejezte be hamarabb, mint a diákok, az átlagnál rosszabbul teljesített. Számszerűsítve: 22 perc alatt a lehetséges 150-ből 105 pontot ért el. Összehasonlításként, művészeti hallgatók tavaly 109 pontos átlagot értek el.

A Tsinghua Egyetem megoldásait használó rendszer big datával, mesterséges intelligenciával és természetes nyelvfelismerő technológiákkal dolgozik.

„Reméljük, hogy a gép a logikai érvelésben és számítógépes algoritmusokban feljavul jövőre, és 130 pont felett teljesít” – nyilatkozta Lin Hui cégvezető.

A rendszernek problémái akadtak a nyelvvel, például nehezen értette meg a „tanár” és „diák” szavakat, és az ezeket tartalmazó kérdést, amire értelemszerűen 0 pontot kapott.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik