Hogyan csípjünk el adathalászokat?

2017. május 19. 08:30

Amerikai kutatók adathalász technikákat tanulmányozva fejlesztenek biztonságosabb újgenerációs e-mail szűrőket.

2017. május 19. 08:30

A Houston Egyetem kutatói adathalász-támadási technikákat, a támadások sikerességét tanulmányozva próbálnak a cybertámadások e fajtája ellen jobb védelmet nyújtó következőgenerációs e-mail szűrőket fejleszteni.

Hillary Clinton és Sarah Palin nyilvánosan hozzáférhető elektronikus leveleit használták mintaként, azokon keresztül próbáltak rájönni az adathalász (phishing) e-mailek jellegzetességeire, illetve ezeknek a maileknek a támadások sikeréhez hozzájáruló jegyeire.

A kutatók természetesnyelv-generáló technikákat szintén alkalmaztak. Valódi e-mailekből készítettek velük adathalász maileket. Hackerek gyakran nyúlnak ehhez a taktikához, hogy „álarcos támadást” hajtsanak végre. A támadásoknál eljátsszák, hogy a rendszer engedélyezett userei. A megbuherált e-mail fiók szöveg-, írás- stb. stílusának ismétlésével igyekeznek elérni a hatást.

Az egyetem tanulmánya kimutatta: az önkéntes e-mail felhasználók 52 százaléka pontosan azonosította a valódi elektronikus leveleket.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik