Tronsmart Presto hordozható aksi – QC 3.0 a zsebben

2017. május 04. 08:30

A 2013-ban alakult Tronsmart elsősorban újgenerációs töltési megoldásokkal foglalkozik.

2017. május 04. 08:30

A Tronsmart egy 2013-ban alakult kínai cég, még nem annyira széleskörűen ismertek, de gőzerővel dobják piacra az újabbnál újabb termékeiket. Leginkább az újgenerációs töltési megoldásokra feküdtek rá, QC 2.0, QC 3.0 és Type-C eszközök tárházával rendelkeznek. Komolyságukat az is mutatja, hogy a Qualcomm oldalán a hivatalos töltők között szerepelnek a termékeik. Első tesztelt eszközünk tőlük egy QC 3.0-s, Type-C csatlakozós power bank, a 10.400 mAh-s Presto.

Egyrészt remek dolog a QC 3.0 támogatás, ezzel nagy árammal és intelligens módon tölthetjük eszközeinket széles feszültségtartományon. Ebből a Type-C is kiveszi a részét, ebből következik a relatívan rövid feltöltési idő is. A szabályzó és védelmi áramkörök ügyesen végzik a dolgukat, jól bírja a terhelést, stabilan tartja a kimeneti teljesítményt a teljes töltési idő alatt.

Ugyanakkor a műanyag ház nem sugall kiemelkedő minőséget, a gyári kábellel valamiért nem továbbított nagy áramot, és ami a legfájóbb, hogy nincs akkora kapacitása, mint ami rá van írva, 10400 helyett csak 7000-7700 mAh-ra számíthatunk. Sajnos ez gyakori jelenség a hordozható aksik világában, amit mindenféle apró betűs leírásokkal próbálnak megmagyarázni. Nem tudta tölteni az igazán kis áramot kérő eszközömet sem, bár ezt nem is állította róla senki.

Tehát kijelenthető, hogy kevesebb szufla van benne, mint amit a gyártó állít, viszont azt szépen és megbízhatóan kiadja magából.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2017. május 11. 02:05
Jó reggelt, ez nem a népgazdaság. :-) Nincsenek szabványok, mindenki azt ír rá a cuccokra amit akar, és nem is hazudik feltétlenül (akkorát) mert nyilván van olyan szürreális körülmény amikor a preparált tesztkészülék folyékony nitrogénbe mártott szupravezető fogyasztó felé laboratóriumi körülmények között éppen leadhatja a 10e mAh-t is. (bár a kínai gyártók amúgy sem voltak soha szégyenlősek ha túlzásokba kellett esni) Emlékszel még a Gorenje-karavánok időszakának gagyi ghetto blaster-eire? Nem ritkán 200W, 600 W "PmPO" stb. virított azokon a zajkeltőkön, már akkor is könnyes szemmel muhaházott rajta mindenki aki 4 évesnél idősebb volt. Ja, ez szép nosztalgia, de mondok sokkal nyilvánvalóbbat: vesd össze bármelyik tetszőleges autó tényleges fogyasztási adatait a "hivatalosan" megadott fogyasztási értékeihez képest. Számtalan cikk volt e témában, a + 20%, +30% eltérés egyáltalán nem ritka, és mégsem gyújtják fel miatta a tömegek a belvárost. Szóval mára a fogyasztóvédelemnek nem az a dolga hogy a fogyasztókat a saját hülyeségüktől megvédje, hanem elég, ha a veszélyes termékek kis részét ki tudják vonatni a forgalomból, bár mondjuk érdekelne, hogy egy magyar domainen áruló magyar nyelvű, szlovák székhelyű és szlovák számlát kiállító webshoppal vajon mit tudna kezdeni a múlt év végével megboldogult Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jogutódja, a területileg illetékes járási kormányhivatal? Fel kellene már végre ébredni, ez a 21. század, és épp az ilyen cikkeknek lenne a feladata hogy a reklámok agymosása helyett az objektív tapasztalatokkal és vásárlást segítő információkkal segítsék a fogyasztót.
Autofocus
2017. május 11. 02:05
Kedves szerző, nem untattál halálra bennünket a részletekkel. Ez még a bevezető, vagy ez volt maga a cikk? - Szólalt meg bennem az elkerekedett szemű olvasó. Én örülök neki legjobban hogy a Mandi végre valahára a belpolitikai homokozó óvodás világánál érdekfeszítőbb témák felé is nyit (halleluja!) de azért ennél több informativitás miatt sem sértődnénk meg. - Milyen telefont töltött a júzer? - Mekkora kapacitású akksival rendelkezik a tesztkészülék (nem a töltő, hanem a teló)? - Mennyi idő alatt töltötte fel? Mihez képest? - Van-e kijelző, és ha igen, mennyi kapacitás maradt? Vagy: hányszor tudta a névlegesen 10 000 mAh powerbankkal feltölteni az USB c csatin keresztül a telót? - Mennyibe kerül ez a gadget, és hol jutott hozzá? végül pedig: "Nem tudta tölteni az igazán kis áramot kérő eszközömet sem, bár ezt nem is állította róla senki. Tehát kijelenthető, hogy kevesebb szufla van benne, mint amit a gyártó állít, viszont azt szépen és megbízhatóan kiadja magából." Csak én érzek ebben a két mondatban valami ellentmondást? Vagy csak hiányzik pár értelmező mondat közüle? Ehh. A sírás kerülget... :-(
Apáczai
2017. május 07. 22:59
Ne búsulj. A Mandi csak hozta a formáját.
Apáczai
2017. május 07. 22:57
Én a neten Kínából rendeltem egy 15000 mAh-s külső energiatárolót, ami 3,7V/55,5 Wh (max) teljesítményű. Kitűnően teszi a dolgát. 3 készüléket (2 telefon, 1 tablet) legalább kétszer feltölt két héten belül. És még akkor sem merült le. És mindez 8000-ért. Hogy ezek után méricskélve mit mutatna, nem is érdekel. Vétel előtt alaposan igyekeztem tájékozódni a felhasználói vélemények között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik