Egyszerű angol utasításokból tanul játszani az MI

2017. május 08. 08:30

Ha egy mesterséges intelligencia természetes nyelvű utasításokat hajt végre, akkor nemcsak programozók taníthatják, hanem bárki.

2017. május 08. 08:30

Egyszerű angol nyelvű utasításokból tanulta meg a Montezuma bosszúja játékot egy a Stanfordon fejlesztett mesterségesintelligencia-rendszer. A játék azért jelentett kihívást más MI-knek, mert ritka jutalmakat kínál, és a gamereknek több lépést kell megnyerniük, hogy akármilyen pontot is kapjanak.

A rendszer megerősítéses tanulással, természetes nyelvű utasítások formájában ismerte meg gyorsan a Montezuma bosszúját. A módszer azért lehet komoly hatással az MI-k fejlődésére, mert természetes nyelven nemcsak programozók, hanem bárki adhat nekik utasításokat.

A tanítást az utasítások screenshotokkal való összekapcsolásával oldották meg. A képek ugyanazt a cselekedetet ábrázolták, mint az elmondottak. Mindet a játékból vették ki.

A rendszer 3500 pontjával simán verte az OpenAI Gym 2500-as csúcsteljesítményét.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2017. május 09. 10:28
Akkor videójátékos programokból tanulhat a jövő harci MI gyilkolni. Szuper.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik