Papírvékony órát fejlesztett a Sony

2017. április 27. 10:30

Különleges, valóban papírvékony órával állt elő a Sony. Az elektronikus tintával működő szerkezet szembemegy az okosórákkal – semmi nehézkesség, teljesen légies, úgy néz ki, mint egy időmondó csuklópánt.

2017. április 27. 10:30

A Playstationről, Xperiaról és egy sereg más elektronika terméről ismert japán óriás, a Sony nevéhez fűződik a technikatörténelem néhány legbizarrabb darabja is. A cég hihetetlenül kreatív k+f részlegét minősíti, hogy sokuk megelőzte a korát.

Legutóbbi találmányukat az FES-2 tintaórát két, vagy még inkább három célra találták ki, ha beszámítjuk, hogy megint nagyon kúl órát készíteni.

Egyrészt, a mai világban egyre karcsúbbak a tárgyak, az órák azonban nem. Sőt, az okosóra-forradalommal nehézkesebbek lettek. Nem így a szó szoros értelmében pihekönnyű FES-2, amit nem is órának, hanem inkább stílusos időmondó csuklópántnak érzünk.

Másrészt, megnyitja a kaput grafikusoknak és divattervezőknek, hogy 2D/3D képanyagok a CMF (Color, Materials, Finish) szerepét játszhassák a terméktervezésben. FES-2-re tervezett sablonokkal bárki készíthet órát, és az okosóra „tapétájának” lecserélése helyett az egész óra designját cseréljük le.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2017. április 29. 04:37
Ez lehet, de nekem nincsenek ilyen gondjaim már. Műszaki rajzokat kapok, amire írásban kell válaszolnom, költség és határidő tekintetében. Pontosabban, ennek jó részét is a nagy fiam és pótgyerekeim intézik. Az ügyfelekkel nagyon ritka a személyes találkozásunk. Van olyan ügyfél, akinek már sok éve szállítunk, nem kis tételben, de személyesen soha nem láttam, telefonon is vagy háromszor beszéltem pár szót vele.
Gregorius
2017. április 28. 23:36
Ha tárgyalok, beszélek valakivel, szinte észrevétlenül meg tudom billenteni a csuklóm és megnézem, hogy mennyi időm van még. A telefont elő kell horgászni és rábámulni a képernyőre, az előbbi megoldás sokkal tapintatosabb...
Dénia
2017. április 28. 21:39
Na végre. Már annyira zavart, hogy vastag a karórám.
Akitlosz
2017. április 28. 10:48
"Papírvékony órát fejlesztett a Sony" De minek? "megelőzte a korát" A fenét, inkább nem halad a korral. Ezúton tájékoztatom a Sony-t, hogy a mobiltelefonok mutatják az időt, így a karóra feleslegessé vált. Már nem is emlékszem, hogy mikor hordtam utoljára karórát, 15 éven belül biztosan nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik