Elveszi zenészek munkáját a mesterséges intelligencia?

2017. április 21. 14:30

Riadalomra nincs ok, csak az ember és az MI együttműködése lesz szorosabb, korábban elképzelhetetlen zenéket alkotunk együtt.

2017. április 21. 14:30

A jelen trendjei felerősödnek, és a jövőben emberek és gépek a mainál sokkal látványosabban alkotnak együtt zenéket. Ezt a valóságot vetíti előre a mesterségesintelligencia-alapú Amper zeneszerző szoftver, egy platform, ahol bárkinek lehetőségében áll, hogy együttműködjön egy MI-vel.

A stílus kiválasztásával kezdjük, majd a szoftver előzetesen felvett hangmintából létrehoz egy teljesen új számot.

A Google szintén dolgozik MI-alapú zenei szoftveren. Mások is. Fel is merülhet a robotokkal, automatizációval kapcsolatban egyre sűrűbben elhangzó kérdés: „zenészek munkáját is elveszi az MI?"

Riadalomra nincs ok, mert feltételezhetően nem, viszont egy olyan jövő sejlik fel, amelyben ember és MI közösen korábban elképzelhetetlen muzsikákkal ajándékozza meg a világot.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. április 25. 22:50
Így készül a zene: https://www.youtube.com/watch?v=5M3rIoAz7xg
SilentBob
2017. április 25. 22:50
Már rég elvette, igy vált sokezer muzsikus cigány lumpenné vagy bűnözővé.
cutcopy
2017. április 25. 22:49
"A valódi hang élő és akusztikus" Akkor már nem hogy az elektromos gitárok vagy orgonák, de még egy mikrofon által erősített ének sem igazi hiszen a mikrofon és a hangszóró már levág az eredeti akusztikus hangból, de nekem ezzel semmi gondom, ettől még létezik jó zene ilyen módon is.. )
quiet
2017. április 25. 22:49
Igen, csak ezek nem valódi zenék.. A valódi zene valódi hangokból áll. A valódi hang élő és akusztikus. Végtelen számú felhangja van. Az elektromos zene nem rendelkezik valódi perspektivával a végtelenre, mert az alkotóelemei ( az elektromos hangok ) nem végtelen számú felhangból állnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik