Referenciaértékek: műalkotások 3D szkennerrel és CNC maróval

2017. április 18. 11:30

Egy ghánai alkotó legújabb munkái a 3D szkennelés és a CNC marás kortárs képzőművészeti alkalmazási módját szemléltetik.

2017. április 18. 11:30

El Anatsui kortárs ghánai művész történelmi és politikai témákat jelenít meg különféle médiumok közvetítésével. Legutóbbi munkái, a londoni October galériában április 6. és május 13. között megtekinthető Referenciaértékek (Benchmarks) a művészek és intézmények számára technológiákat fejlesztő nemzetközi Factum Arte művészeti csoporttal közösen készültek. Különlegességük, hogy 3D szkennelést és CNC marást használt hozzájuk.

A Referenciaértékek abban is egyedi hogy eltér a művész eddigi darabjaitól, mert végtermék helyett ezúttal az alkotói folyamatra összpontosított. Ghánából 14 asztallapot küldött a Factum Arte londoni stúdiójába, ahol leszkennelték azokat. A CNC maráshoz ezek a 3D szkenek szolgáltatták az adatokat, így sikerült egyedi textúrájukat alumíniumlapokra másolni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CGIFurniture
2018. november 14. 18:17
Thanks for helpful article! https://cgifurniture.com/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik