Új gépilátás-verseny mesterséges intelligenciáknak

2017. április 12. 14:30

A 2D után itt az ideje, hogy az algoritmusok a való világban is lássanak, 3D-ben is felismerjenek tárgyakat.

2017. április 12. 14:30

A gépi látás következő nagy tesztje a 3D. A 2010 óta megrendezett, fejlesztőket új és jobb algoritmusok kidolgozására inspiráló ImageNet Challenge helyett 2018-tól a rendszerek új versenyen mérik össze tudásukat, és ez a verseny a 3D-ről fog szólni.

Az ImageNet Challenge hasznosságáról mindent elmond az a tény, hogy 2015-ben a Microsoft csapata 95 százalékos pontosságot elérve, első algoritmusként szárnyalta túl az emberi teljesítményt.

A hétköznapokban úgy szembesülünk a gépi látással, hogy Google és az Apple fénykép appjai is e szakterületnek köszönhetően állnak elő keresésünkre például a „boldogság” szóval kapcsolatos képekkel.

Az ImageNet csapata szerint eljött a váltás ideje, tovább kell lépni a 2D-n, a gépeknek a valóságban kell már képeket osztályozni, és természetes nyelven leírni őket.

Ezt lesz hivatott segíteni a virtuális és kiterjesztett valóságokat is használó új verseny. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik