Ölelnivaló robotot fejleszt a Disney?

2017. április 12. 08:00

Robotokkal bővülhetnek a Disney témaparkok. Egyiküket arra tervezik, hogy ölelgessük, szeretgessük, amennyire csak lehet.

2017. április 12. 08:00

A Disney Enterprises csoport még februárban beadott szabadalmi kérvénye alapján humanoid és más robotokkal gazdagodhatnak a témaparkok. Egyikük különleges szerkezet, mert úgy tervezik, hogy a lehető leghatékonyabb legyen vele az ölelés.

Mint minden szabadalmi kérelem, a szöveg ezúttal is száraz és unalmas, a „Puha testű robot emberekkel folytatandó fizikai interakcióra” cím nem kevésbé. A gép a „folyadékkal töltött üregek”, „rugalmas membránok” és a „nyomásérzékelők” kivételével szinte teljesen merev. Ezek összjátéka teszi majd lehetővé a mozgást, és a végeredményt, az „ölelnivaló és interaktív puha moduláris robotot.

A kérelemből kiderül, hogy a Disney gyerekekkel már tesztelt prototípusokat, és a gép túl „robusztusnak bizonyult a játékos fizikai interakcióhoz”, magyarán senki nem ölelgette agyon.

A beadványban más robotok is szerepelnek, például egy szőrös fóka és egy, személyek biztonságára ügyelő humanoidrendszer. A szövegből azt is megtudjuk, hogy a gépek animált karakteren alapulhatnak. A leghomályosabb rész a robotok automatizációs szintje. A nyomásszenzorokkal beindított interakciók kivételével minden más interakciót kontroller szabályoz. A kontrollerről nem derül ki sok.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thomsen
2017. április 13. 10:25
Nagyon nem kellene ebbe az irányba elindulni, mert teljesen beteg, és aberrált dolog, főleg az, hogy a legsérülékenyebb csoporttal, a gyerekekkel kezdik el elhitetni azt, hogy a robotok szubsztrátjai lehetnek az empátia, szeretet meg egyéb emberi érzéseknek, és nem pedig csak profittermelő eszközök.
OrangeOrder
2017. április 12. 15:27
Bravó. Remélem, jogaik is lesznek, miután jól megdugták őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik