Elkelt a Balatontourist, kisebbségi tulajdonos Mészáros Lőrinc

2017. április 12. 15:59
A BLT Group Zrt. felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot, a Balatontouristot – közölték szerdán az MTI-vel. Így több, mint 5200 kempinghely, 500 bungaló és 200 mobilház került a Konzum Nyrt. tulajdonában lévő vállalathoz, aminek kisebbségi tulajdonosa Mészáros Lőrinc.

A Konzum Nyrt. résztulajdonában álló BLT Group Zrt. felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot – közölte a Konzum-csoport szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül. A társaság saját tevékenységéből származó árbevétele 2016-ban meghaladta az 1,7 milliárd forintot. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett bejelentés szerint a BLT Group Zrt.-ben a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. közvetetten 22,8 százalékos, Jászai Gellért pedig magánszemélyként közvetett és közvetlen módon összesen 77,2 százalékos befolyással rendelkezik.

A veszprémi központú 66 éves Balatontourist kínálatában 5200 kempinghely, 500 bungaló és 200 mobilház, illetve bérbe vehető lakókocsik és sátrak szerepelnek. Tavaly a saját üzemeltetésben működő szálláshelyein 183 ezer vendég fordult meg, akik több mint 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a tó körüli kempingekben. Az elmúlt évben a vendégforgalom közel kétharmadát a belföldi vendégek adták, a külföldiek közül elsősorban a német, holland, dán és lengyel turisták keresték a szállásadó vállalat balatoni kínálatát. A Balatontourist három önkormányzati tulajdonú, továbbá kilenc magántulajdonban lévő kempinget üzemeltet a tó körül. A társaság alkalmazottainak száma 59.

Így további érdekeltségek kerültek Mészáros Lőrinchez, mivel magánszemélyként megvette a Konzum Nyrt. 19,57 százalékos részvénycsomagját február 22-én, ami a BÉT honlapján jelent meg. Egy tőzsdén kívüli ügyletben vette meg ezt a négymillió részvényt, a mostani árfolyam alapján kétszázmillió forint körüli összeget fizethetett ezért – írta meg február 24-én a 444.hu.

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mészáros mama (némi aggodalommal):
-Mondd, kisfiam, nem lesz ebből baj, ha visszajönnek a kommunisták?!
- Ugyan, Mama, ne parázzon má'! HÁT AZOK IS MINK VAGYUNK! :)

Szarábiai Lawrence :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés