Robot űrhajóst tervez a NASA

2017. április 03. 08:30

A közeljövő robonautája önállóan navigál az űrállomáson, több feladat végrehajtásával teszi könnyebbé az űrhajósok munkáját.

2017. április 03. 08:30

A NASA és a Texas A&M Egyetem (TAMU) kutatói asztronautákat a világűrben egyszerű feladatok végrehajtásával kisegítő robotot terveznek. Az űrhajósok időt nyernek, munkájukat hatékonyabban tudják végezni.

Jelenleg Robonauta lokalizációs térképkészítő algoritmusán dolgoznak, végső céljuk egy teljesen autonóm rendszer. Az űrállomáson navigálni tudó rendszer sokféle tevékenységet hajtana végre.

Dezhen Song, a TAMU tanára elmondta, hogy a robot csak néhány hónap múlva lesz kész, több lépésben fejlesztik, és utána is folyamatosan tökéletesítik. A kutatók bizakodnak, hogy Robonauta a jövő űrkutatására és társadalmára is hatással lesz.

„Ha terveink szerint működik, megkönnyíti az űrhajósok életét” – nyilatkozta Song.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik