Retró mobiljáték nyomtatóval

2017. április 03. 11:15

Kiterjesztett valóságot és old school nyomtatótintát hoznak közös nevezőre a klasszikus film noirokat idéző Archer mobiljáték alkotói. Isten hozta a papírmentes irodában!

2017. április 03. 11:15
Jon Fingas
Engadget

„A kiterjesztett valóság (AR) játékok alaptermészetüknél fogva mindig futurisztikusak egy kicsit. Az Archer magánnyomozó mobiljáték alkotója, az FXX viszont inkább a múlt felé fordul. Többféleképpen teszi: androidos vagy iOS-es készülékünket a televízióra, Facebook oldalra, de még hirdetőtáblákra irányítva is szkennelhetünk be fogódzókat az 1940-es és 50-es klasszikus amerikai bűnügyi filmjei, a film noirok által inspirált Archer: Dreamland animációs sorozat nyolcadik évadjából.

Viszont, ha jutalmat szeretnénk és meg akarjuk oldani a rejtélyt, a látottakon alapuló fizikai tárgyakat kell nyomtatnunk és összeszerelnünk. Ha nem tesszük, nem élvezhetjük teljesen a sztorit. Isten hozta a papír nélküli jövőben!

Elsőre egy kicsit bizarrnak tűnik, és még nem lehet tudni, hogyan fog működni az április 5-én induló folytatással. Az alkotók szerint logikus következményről van szó. Az előző két évadban digitális jutalmakkal, honlappal és 3D nyomtatófájllal segítették az összes jelenetet mélységében ismerni akaró rajongókat. Most viszont teljesen más a narratíva, nincs annyi jutalom. A nyomtatás sokaknak hathat visszalépésként. Csak akkor van értelme, ha abszolút rajongóként valami emléket akarunk az évad végén.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik