Tudja az algoritmus, hogy mikor untat kedvenc mobiljátékunk

2017. március 30. 08:30

Az időjárásban és az orvostudományban használt eljárásokat összekombinálva jelzi előre egy algoritmus, hogy mikor hagyjuk abba az aktuális játékot.

2017. március 30. 08:30

A tokiói Silicon Studio a spanyol adattudós África Periáñez vezette nemzetközi kutatócsapata különleges algoritmust fejlesztett. A „túlélés együttes” (ensemble) előrejelzi, hogy egy gamer mikor hagyja ott a mobiljátékot.

A matematikai modell az egy helyett több tanulóalgoritmuson alapuló, így több kapcsolatot és alternatív modellt vizsgálva pontosabb elemzést adó úgynevezett „ensemble” előrejelző eljárást használ. Az időjárásban gyakran alkalmazott módszer lényege, hogy kismértékben változó kezdeti feltételekkel több előrejelzés készíthető, majd ezek együtteséből válik lehetővé a valószínűségi megközelítés, következtethetünk az előrejelzés bizonytalanságára.

A kutatók mindegyik almodellhez a hagyományosan az orvostudományban alkalmazott túlélés-elemző algoritmusokat is használtak. A modellek és az algoritmusok összekombinálásával mutatták ki, hogy mennyire köti le a gamert az adott játék. A megoldás automatikusan alkalmazkodik az éppen aktuális játékkal kapcsolatos adatokhoz, és megmondja, hogy melyik nap, a játék melyik fázisában és miért hagyjuk abba.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik