Hyper-Reality

2017. március 21. 08:30

Döbbenetes és izgalmas vízió a közeljövőről, amelyben fizikai és virtuális világok között megszűnik minden határ. De talán nem is a közeljövő, hanem már a jelen.

2017. március 21. 08:30

Keiichi Matsuda a kolumbiai Medellínben forgatott, közösségi támogatásból (crowdfunding) finanszírozott 6 perces Hyper-Reality-je provokatív és kaleidoszkópszerű jövőlátomás, az alkotó korábbi hasonló rövidfilmjeinek (Domestic Robocop, Augmented City 3D, Domesti/city) folytatása. Fizikai, kiterjesztett és virtuális valóságok teljesen összemosódnak, a nagyváros minden zugát elárasztja a média.

VR, AR, magunkon viselhető (wearable) technológiák, dolgok internete mind afelé mutatnak, hogy az infokom életünk összes aspektusát átjárja, összekapcsol minden interakciót és élményt, fantasztikus lehetőségeket kínál, de egyben meg is határozza, hogyan érzékeljük és értjük ezt a reményekkel és félelmekkel teli új világot.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik