Drónok Walmart-boltokban?

2017. március 20. 06:00

Áruházon belüli drónokkal egyszerűsítené le a Walmart a bevásárlást. De valóban leegyszerűsítené?

2017. március 20. 06:00

Úgy tűnik, közeleg az idő, amikor egy Walmart-boltban nem kell a bejárattól végigsétálni az áruházon a nyomtatópatronért. A cég eddig is foglalkozott önvezető bevásárlókocsikkal, áruházi munkák automatizálásával, most viszont már bolton belüli áruszállító drónokban gondolkozik. Legalábbis erre vonatkozó kérelmet adott le az amerikai szabadalmi hivatalban.

Egyelőre nem tudni, hogy az ötlet megvalósul-e, és ha igen, mikor, mindenesetre az áruházon belüli drónoknál sokkal kevesebb a szabályozási megkötés, mint házhozszállításnál.

Nagyjából így működne: a drón megkapja a kérelmet, majd a megfelelő részlegre repül. Ott megkeresi és biztonsági szempontból ellenőrzi az árucikket, aztán az áruház adott helyére viszi azt, és máris jöhet a következő rendelés teljesítése.

A szabadalmi leírásban részletesen kifejtik, hogy a gép semmilyen körülmények között nem veszélyezteti személyek mozgását, más pályát tesz meg, polcok és minden más felett repül.

Az ötlet jól hangzik, különösen, ha csak egy vásárló keres egy terméket, de képzeljük el, mi történik, ha 200-an személyenként 15-20 árut szereznének be. Akár többszáz drón repkedne egyszerre a Walmart légterében. A gépekbe már csak az ilyen esetekre gondolva is, feltétlenül integrálni kell fedélzeti összeütközés-elkerülő és más rendszereket.

És vajon tényleg olyan könnyen megtalálják az óhajtott árucikket?

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik