Közösségi médiával előrejelezhetők árvizek és hurrikánok

2017. március 15. 09:30

A közösségi média célzott használata, pontosan meghatározott címszavak keresése komoly segítség lehet természeti katasztrófák megelőzésében.

2017. március 15. 09:30

Az angliai Warwick Egyetem kutatói megállapították, hogy kulcsszavak alapján kikeresett bejegyzésekre és fényképekre összpontosítva, árvizek, hurrikánok és más extrém időjárási események bekövetkezte előtt figyelmeztethetik a lakosságot a közösségi média segítségével.

Nataliya Thachenko és kollégái 2006 és 2014 közötti Flickr-posztokban követtek nyomon „folyó”, „víz” és „tájkép” szavakkal felcímkézett fényképeket és videókat. Kiderítették, hogy egyes időszakokban, szélsőséges időjárási viszonyok csúcspontján, szavakból, mondatokból kiderül, hogy a körülmények tovább romlanak.

Arra is rájöttek, hogy szélsőséges időjárási jelenségek csúcspontját megelőző időszakokban a bejegyzések egyértelműen jelezték, hogy sokkal rosszabb fog történni.

Időjárási események pontos előrejelzéséhez és figyelmeztetéshez Thachenko és kollégái „közösségi” és fizikai szenzorokkal kapcsolták össze a metaadatokat.


Az új adatforrások korábban elképzelhetetlen lehetőségeket biztosítanak életek és otthonok megvédésre.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik