Külsőre már ma is úgy nézhetnének ki a robotok, mint az ember

2017. március 10. 11:30

Brit kutatók robotokba ültetett emberi szövetekkel tesztelnék az inak-, izmok- és a bőr tűrőképességét.

2017. március 10. 11:30

A robotok, különösen a humanoidok évtizedek óta megragadják tudósok, sci-fi szerzők és a nyilvánosság fantáziáját. A szakterület komoly fejlődésen ment át az utóbbi években, a gépek autonómabbak és életszerűbbek lettek.

Oxfordi kutatók szerint a jelenlegi technológia már lehetővé teszi, hogy emberi inakat, izmokat és bőrt „hordjanak.”

Persze ha akarjuk.

Javaslatuk: akarjuk, és építsük fel igazi humán szövetek felhasználásával őket. Mielőtt átültetnék emberekre, a szövetek rajtuk tesztelhetők. Humanoidok így sokat segíthetnek ín-, izom- és bőrsérülésekre érzékeny személyeken. Az emberi test alapjait méretét és mechanikáját utánzó úgynevezett „humanoid bioreaktor rendszert” alakítanának ki.

A szöveteket a robot belső vázára (endoskeleton) helyeznék, és a gép környezettel folytatott interakciója során ugyanazok a természetes torzulások és húzódások érnék, mintha az emberi testben növekedne. Olyan betegekkel léphetnének kapcsolatba, akiknek új szövetekre van szükségük. Az azokat hordó robotokkal történő interakciók alapozhatják meg a jövő „biohibrid humanoidjait.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik