Intelligens rendszer légiforgalom-irányítóknak

2017. március 09. 11:15

Számítógépes nyelvészek intelligens rendszere segíti a légiforgalom-irányítók munkáját.

2017. március 09. 11:15

Légiforgalom-irányítók beszélgetéseit hallgatja, és információi alapján az aktuális helyzettel kapcsolatos javaslatokat tesz nekik AcListant, a Saar-vidéki Egyetem kutatói által fejlesztett, automatikus beszédfelismerő technológiát használó rendszer. Az irányítók tervezési rendszerét ismerő AcListant csak az adott szituációra vonatkozó utasításokat sugall, a nemkívánatosakat pedig kiszűri. A radar adatait feldolgozva, a helyzetet is ellenőrzi, és ezen adatok segítségével valószínűsíthető szósorokat is generál.

A rendszerhez kapcsolódó más projektekben számítógépeket tanítanak kétértelmű kifejezések értelmezésére, illetve fejlesztenek különböző nyelveken feltett kérdésekkel el boldoguló rendszert.

Ezek a technológiák más területeken, például a pszichológiában vagy az online kereskedelemben is alkalmazhatók. Előbbiben kimutatnák a depresszió korai jeleit, utóbbiban ügyfelek kérdéseire adhatnának automatikus választ.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik