Egy új mesterségesintelligencia-meghatározás felé

2017. március 08. 08:30

A jövő mesterséges intelligenciája érzékelés, cselekvés, nyelvmegértés és megismerés egyetlen holisztikus rendszerbe integrálásán alapul.

2017. március 08. 08:30
Mark Skilton
The Huffington Post

„Az általános intelligenciának sokkal több oldala van, mint amennyit a Turing-teszt kérdéseire választ adó programok képviselnek. Túl kell mutatnia a természetesnyelv-feldolgozáson és logikán túlmutató teszten. Az ezen alapuló rendszerek közelében sem járnak a jelentés megértéséhez.

Dicséret illeti az új eredményeket, például az IBM Watsonját, de ezek csak a specializált intelligencia példái, az egyetemes intelligenciának csak a szűk keresztmetszetét adják. Az intelligenciának nem specifikus mechanikus feladatokra reagáló, hanem a fizikai környezetet és az emberi létezést jobban általánosító valódi értelmezését adó mélyebb és szélesebb definíciójával kellene dolgozni.

A jövő általános, szerkesztetlen adatokat feldolgozó, tetszőleges tárgyakat műalkotássá, szerkezetekké átalakító, az információ kontextusát értő és abból következtető holisztikus rendszerének az érzékelést, a cselekvést, a nyelvet és a megismerést is magába kell integrálnia.

Hasznos lenne egy nyilvános vita, hogy megvitassuk ezeket, az intelligenciát, mesterséges intelligenciát és következtetést egymástól elválasztó kérdéseket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2017. március 08. 12:29
Egy réges-régi idézet: "Amíg egy vadonatúj eljárást csak kevesen ismernek, gyorsan elnevezik Mesterséges Intelligenciának. Aztán amikor már közismert, mindenki által megértett módszer lesz, akkor kap valami hétköznapi nevet."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik