Brit tudósok szerint ez a legszexibb tánc

2017. március 07. 08:31

Digitális mozgásrögzítéssel kimutatták, hogy melyik a legszexibb tánc.

2017. március 07. 08:31

Brit pszichológusok digitális mozgásrögzítéssel (motion capture, mocap) elemezték 39 dobütemekre táncoló nő tevékenységét. Az információkat különféle táncoló avatáros videókká konvertálták. A 15 másodperces videókat 57 heteroszexuális férfinak és 143 szintén heteroszexuális nőnek mutatták meg. Az avatárokat táncteljesítményük alapján kellett pontozni.

Megállapították, hogy a jó táncosokat három karakterjegy jellemzi: nagy csípőlengés, aszimmetrikus comb- és valamivel kevésbé aszimmetrikus karmozdulatok.

A tánc természetesen nagyon szubjektív, kultúránként, társadalmi környezetenként és egyénenként is változik, ráadásul a minta felvállaltan igen kicsi és nyugati. Ezzel együtt a kutatást vezető Nick Neave szerint a legjobbaknak vélt mozdulatokban kimutathatók egyetemes jellemzők: mindegyikben észrevehetők a reprodukciós potenciálra, egészségre és személyiségre utaló jegyek.

A felső videó a legtöbb, az alsó az egyik legkevesebb pontszámot elért táncost mutatja.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kumkum
2017. március 08. 09:39
Csak tudnam, hogy ki finanszirozza ezeket a "kutatásokat"... Agyam elszáll. :-O
MZ/X
2017. március 07. 19:59
Nyugi, tudod:brit tudósok...
Nannyó
2017. március 07. 19:59
Tényleg?! Ez a legszexibb tánc? Ez mindenkinek megy, nem? :)))
states
2017. március 07. 19:59
Hát erre legfeljebb Botka Laci izgul rá, miközben Fletó anyázza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik