30 éven belül jön a Szingularitás

2017. március 01. 11:30

2047-ig bekövetkezik az intelligenciarobbanás, és a mesterséges intelligencia lehagyja az embert.

2017. március 01. 11:30
Masayoshi Son
Business Insider

„2047-ig bekövetkezik a Szingularitás (amikor az exponenciálisan növekvő gépi intelligencia utoléri és lehagyja az embert – a szerk.). Teljes mértékben hiszek ebben az elméletben,30 éven belül valósággá válik. Sokféle szuperintelligencia lesz: repülők, úszók, nagyok, mikroméretűek, futók, két-, négy-, százlábúak. Egy számítógépes chip 10 ezer IQ-val lesz addigra azonos.

Ezért sietek a mesterségesintelligencia-fejlesztésekkel és a befektetésekkel. Sokkal többre lesz képes az embernél. Milyen munkákat fogunk végezni? Milyen lesz az életünk? Filozófiai kérdéseket kell feltennünk. Jó vagy rossz lesz?

Partnerünkként fog viselkedni. Ha rosszul használjuk, kockázatot jelent. Ha helyesen, segít jobbá tenni az életünket: pontosabban prognosztizáljuk a jövőt, egészségesebbek leszünk stb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2020. augusztus 23. 19:47
Csacsiság , amit ír a szerző . Az élő ember transzcendens-konkrét szellemi-szabad kapcsolatban van a Szentháromság végtelen létével , míg a robot nem...A robot tehát lehet , hogy mechanikusan jobb , de az élő dinamika szempontjából elvileg gyengébb kategória...
kispufi
2017. május 31. 13:04
simán azt hittem, egy új párt.
atila68
2017. április 09. 12:52
Kis szerencsével nem érem meg.
kaltran
2017. április 02. 15:49
"Ha rosszul használjuk, kockázatot jelent". És Murphy óta tudjuk, ha valamit lehet rosszul használni, akkor fogják is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik