Az online biztonsági appok erősítik a tinik feletti szülői kontrollt

2017. március 02. 14:30

Elsősorban a szülői felügyeletet és nem a tinik önszabályozását növelik a biztonságukért fejlesztett appok.

2017. március 02. 14:30

Tinédzserek online biztonságát növelni hivatott 94 androidos appot elemezve, a Pennsylvania Állami Egyetem kutatói megállapították, hogy az alkalmazások 89 százaléka a szülői kontrollra fókuszál, és csak 11 százalék támogatja a gyerekek önszabályozását.

A biztonsági funkciókat azokra az online aktivitásokra tervezték, amelyekben a tinik nagy valószínűséggel részt vesznek: szöveges üzenetküldés, hozzáférés a közösségi médiához. Szülők által nem kívánt aktivitások megakadályozásában ugyan segíthetnek, viszont nem javítanak a szülők és a gyerekek közötti kommunikáción. A tinik internetes navigációjában, hosszútávon működőképes navigációs adottságok kialakulásában sem nyújtanak támogatást.

A fejlesztőknek a szülői kontroll és a gyerekek önszabályozása közti egyensúlyt célzó funkciókat kellene tenniük ezekbe az appokba.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik