Kvantumrendszerekben is ott a mesterséges intelligencia

2017. február 27. 08:30

Baszk kutatók élőlények biológiai tulajdonságait utánozzák kvantumszámítógépes környezetben.

2017. február 27. 08:30

A Baszk Egyetem kutatói kvantumrendszerekkel szimulálják élő entitások egyes tulajdonságait (kvantum-biomimetika): természetes kiválasztódást, memóriát, tanulási folyamatot.

Az első szimulátorban a természetes kiválasztódást egyénekkel, szaporodással, mutációval, halállal, egyén-környezet interakciókkal jelenítették meg. Megállapították, hogy kvantummechanizmusok kvantumszinten is képesek segíteni önmagukat másoló rendszereket és automatikus folyamatokat.

A memóriát szimuláló mechanizmus egyenletekkel irányított rendszert tartalmaz. Különféle környezeti feltételek mellett működő különféle méretű kvantumrendszerek tanulmányozhatók vele.

A tanulómechanizmust jól definiált algoritmikus feladatok optimalizálására és műveletek hibahatárának javítására tervezték. A kutatók szerint a modell segítségével eredmények előzetes betáplálása nélkül tudnak megtanítani funkciókat gépeknek.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik