Arcfelismerő robotzsaru egy kínai vasútállomáson

2017. február 22. 14:00

A senzseni reptér után, egy másik kínai város, Csengcsou vasútállomásán is robotjárőr ügyeli a rendet.

2017. február 22. 14:00

A kínai Henan tartomány fővárosa, Csengcsou Keleti pályaudvarán mintha megint a jövőben járnánk: az 1,6 méter magas E-őrjárat nevű robotserif figyeli a rendet, arcfelismerő rendszerére hagyatkozva követ potenciális bűnözőket, gyanús személyeket, kutat fel kockázatos tárgyakat.

Nem ő az első Kína közlekedési csomópontjain, mert a Senzseni Nemzetközi Reptéren tavaly már munkába állt az elektromos sokkolásra is alkalmas AnBot. Egyelőre ugyan nem tudni, hogy E-őrjáratot is felszerelték sokkolóval, vagy sem, viszont máris bizonyított: első munkanapján levegőt és nedvességet monitorozó érzékelőivel tüzet észlelt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2017. február 22. 20:52
Wow, de jó lesz, ha az elitnek már arra sem kell ember, hogy védje őket. Meg milyen jó már a hackereknek is, most majd érteni lehet, hogy mit jelet: a tudás hatalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik