A WhatsApp is klónozza a Snapchat-sztorikat

2017. február 21. 11:30

A rivális Snapchat-től tanult a Facebook, és a tanulás kifizetődő.

2017. február 21. 11:30

Az egymilliárdnál több felhasználóval rendelkező, 8. születésnapját ünneplő WhatsApp a Snapchat népszerű sztori-formátumát legújabban másoló, régi szövegalapú státuszüzeneteit azzal helyettesítő Facebook-termék. A funkció február 20-tól érhető el Androidon, iPhone-on és Windows Phone-on.

A szorikat a Snapchat-hez hasonlóan kamerába épített appról posztolhatjuk. A fotót szöveggel, emojikkal, rajzokkal dolgozhatjuk meg, a news alatti képet egy napig nézhetik az ismerősök. Az Instagramhoz hasonlóan a WhatsApp is mindenhol bevezette a funkciót, míg Zuckerbergék eredeti két appján, magán a Facebookon és a Messengeren csak kisszámú országban érhető el, azokban tesztelik.

A WhatsApp státuszfrissítések megosztásával indult. Egy-két sort írtunk a barátoknak, és kész. Amikor rájöttek, hogy a felhasználók valósidejű beszélgetésre is használhatják, üzenetküldő appnak tervezték át. A frissítés sokat nem változott, így a Snapchat rengeteg fiatalt meghódított. A Facebook ennek hatására és persze a rivális piaci pozícióját gyengítendő is tervezte át négy termékét az elmúlt egy évben. A Snapchat-nek lépnie kell.

A váltás működik, az első négy hónapban napi 150 millióan használták az Instagram sztorikat. Ugyanannyian, mint a Snapchat-et…
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik