Terroristákra csap le a Facebookon Zuckerberg MI-je

2017. február 20. 11:30

Terrorista szervezetek egyre nagyobb mértékben használják a Facebookot. Mark Zuckerberg mesterséges intelligenciával kívánja azonosítani és eltávolítani őket a közösségi hálózatról.

2017. február 20. 11:30

Mark Zuckerberg bejelentette, hogy terroristákat, öngyilkossági kockázatot és online molesztálást gyorsan azonosító mesterségesintelligencia-szoftvert fejleszt a Facebook. Az algoritmuson akár évekig eldolgozhatnak, míg a mérnökök pontosan megtanítják neki, hogyan jelöljön meg tartalmakat. A kezdeteknél járnak, kockázati tényezőket keresve tanulmányoz képeket és videókat. Mindenesetre a Facebook-csapat által átnézendő anyagok 30 százalékát máris ő szállítja.

Zuckerberg elmondta, hogy terrorista szervezetek egyre nagyobb mértékben használják a platformot. Az MI-nek meg kell tudni különböztetni terrorizmusról szóló híreket a tényleges terrorista propagandától. Utóbbiakat a lehető leggyorsabban eltávolítják a közösségi hálózatról.

A kamu hírekkel kapcsolatban visszafogottabban beszélt a Facebook-főnök. Technikailag ugyanis nagyon nehéz feladat híreket olvasó és megértő MI-t fejleszteni.

Az utóbbi hónapok hibái, tragikus eseményei hatására igyekeznek hatékonyabban monitorozni a platformot. Például öngyilkosságot is streameltek élőben, amelyet nagyobb odafigyeléssel talán meg lehetett volna előzni. Már fejlesztettek öngyilkosságra utaló posztokat észlelő eszközöket, infrastruktúrát, amellyel barátok, közösségek segíthetnek az illetőn.

A mindennapos online molesztálás (bullying) ellen szintén igyekeznek hatékonyabban fellépni.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik