Az MI-korban vagy egyesülünk a gépekkel, vagy irrelevánsak leszünk

2017. február 15. 11:30

Emberi és gépi intelligenciának egyesülnie kell, különben feleslegessé válunk.

2017. február 15. 11:30
Elon Musk
CNBC

„Idővel valószínűleg a biológiai és a digitális intelligencia közelebbi összefonódását látjuk majd, és egyfajta cyborggá válunk. Főként sávszélességről, agy és énünk digitális változata, az output közötti kapcsolódásról van szó.

A gépek másodpercenkénti trillió bit tempóban kommunikálnak, az ember másodpercenkénti 10 bit sebességgel gépel mobileszközén. Néhány nagy sávszélességű interfész az agyban segíthet megvalósítani humán és gépi intelligencia szimbiózisát, talán a vezérlést és a feleslegesség érzetének problémáját is.

A mély MI több önvezérlő autóknál, a Föld legokosabb emberénél is okosabb általános mesterséges intelligencia. Veszélyes helyzet. Leghamarabb azonban az önvezető járművek lesznek hatással a társadalomra. Sokkal gyorsabban jönnek, mint gondoljuk, és nagyon kényelmes helyzet lesz. Viszont rengeteg sofőr elveszti a munkáját. Új szerepeket kell kitalálnunk ezeknek a személyeknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2017. március 01. 21:57
Már látom magam előtt, ahogy ez a marha musk bedugja a húsdaráló adagolójába ...
KannibálTatárÚr
2017. február 23. 14:37
Nem leszünk feleslegesek. A gépeknek kellünk, mert nélkülünk nincs értelme a tevékenységüknek. MI, pardon mi jobban kellünk a gépeknek, mint a gépek nekünk.
drkovax
2017. február 23. 14:37
Kell a nagy duma, mert különben új befektetők nélkül bedől a piramisjátéka ...
Zokni
2017. február 21. 20:04
Gusztus dolga. De ha muszáj is, csak akkor hagyom, ha egy robot komolyan, minden ízében megkíván.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik