Drasztikusan tovább bírják a szenzorok elemei egy új chippel

2017. február 13. 14:30

Egy új chippel akár az ezredrésére is csökkenhet az elemek fogyasztása.

2017. február 13. 14:30

A Bristol Egyetem kutatói érzékelők elemeinek élettartamát egyes esetekben akár tízszeresére növelő, nagyon alacsony fogyasztású, olcsó számítógép chipet fejlesztettek.

Az UB20M feszültségdetektornak csak néhány pikowattra van szüksége áramkörök aktiválásához. (A pikowatt a teljesítmény egyik legkisebb változója, kisebbtől nagyobbig haladva: piko, nano, mikro, watt, kilowatt.) A megfelelő szenzorral kombinált detektorral nincs szükség készenléti (standby) teljesítményre ahhoz, hogy érzékelésnél megközelítse a „nulla-fogyasztást.”

Az érzékelés azért folyamatos és ingyenes, mert a detektor a legkisebb mennyiségű elektromosságot is észleli. Elem és más áramforrás nélkül is működik és figyelő módban marad. Jelgeneráláshoz mindössze 5 pikojoule-t, a jelenlegi detektorok energiafogyasztásának kevesebb mint ezredrészére van csak szüksége.

Az új chipsok autonóm elektromos eszközhöz szintén ideális lehet.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik