Bárkiből lehet troll

2017. február 10. 11:00

Amerikai egyetemi felmérésből kiderült, hogy főként bejegyzések hatására válunk internettrollá.

2017. február 10. 11:00

A Stanford és a Cornell Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy az internettrollok született szociopaták, harcias személyek, vagy egyes helyzetek hatására átlagemberek is trollként cselekednek. Egy kísérlet során, nehéz teszt kitöltése és negatív fórum-kommentek olvasása után, a rosszhangulatú résztvevők 50 százaléka kezdett el trollkodni. A jó hangulatban lévő és semleges kommenteket olvasóknak csak 35 százaléka tette ugyanezt.

A kutatók gépitanulás-algoritmust fejlesztettek, amelynek előre kellett jeleznie, hogy a felhasználó következő posztja különféle tényezők alapján fel lesz-e címkézve. Kiderült, hogy az előző bejegyzés címkézése mutatja ki legegyértelműbben a közelgő trollkodást. A user bejegyzés-története és időzítései kevésbé fontosak, a kontextus viszont annál inkább.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. március 23. 20:49
Ugyan, kérem! A trollokat fizetett ügynökök fizetik és instruálják.
zakar zoltán béla
2017. március 01. 22:22
Nem!
Mich
2017. február 14. 00:20
"Bárkiből lehet troll" - a Mandineren még szerkesztők is lehetnek...
Peter8811
2017. február 13. 21:30
Nekem volt egy haverom aki buzi volt és kurva jó humora volt. Egyszer eljött hozzánk, felakasztotta a nagykabátját a fogasra, leszakadt az akasztója és leesett a földre, nézte szomorúan a kabátot a földön, majd megszólalt, komoly arccal: Felakasztottam a kabátomat a földre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik