Minden készüléken komplex 3D adatok

2017. február 08. 11:30

A Fraunhofer Intézet új fejlesztése megkönnyíti adatok 3D-s megjelenítését.

2017. február 08. 11:30

Új, webalapú szoftverplatform 3D-s adatmegjelenítés bármilyen internetre kapcsolódó készüléken való támogatásával optimalizálja a virtuális valóság ipari használatát. Az instant3DHub platformot a Fraunhofer Intézet számítógépes grafikával foglalkozó kutatói fejlesztették mérnökök, technikusok és építészek 3D térképek és tervrajzok valósidejű tanulmányozását segítendő.

Mivel a szoftver webalapú, bármelyik cég saját szükségletei szerint alkalmazhatja a vizualizáló eszközt. A program automatikusan választja ki a képi megjelenítés előkészítéséhez szükséges adatokat, majd azok látható elemeit a felhasználó készülékére küldi.

Az Instant3DHub a valósidejű adatfeldolgozás miatt hasznos virtuálisvalóság- és kiterjesztettvalóság-alkalmazásokhoz. A VR-appot másodpercenkénti 120 kép tempóban kell feltölteni az okos-szemüvegre. Az instant3DHub viszont gyors streamelést biztosít: másodpercenként többezer 3D adatpontot továbbít egy központi adatbázisról.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik