Gyógyszerész mesterséges intelligencia

2017. február 08. 14:30

Mesterséges intelligencia segít azonosítani hatékony rákellenes gyógyszer-kombinációkat.

2017. február 08. 14:30

A Cornell Egyetem kutatói rájöttek, hogy mesterséges intelligencia segít tudósoknak előrejelezni, mely meglévő gyógyszerek kombinációi lehetnek hatékonyak különféle ráktípusok ellen.

Két tanulmányt végeztek, majd kísérleteken győződtek meg a leghatékonyabb kombinációkról. Az elsőben MI-technikákkal dolgoztak ki együttműködő gyógyszer-kombinációkat előrejelző modelleket. A modelleknek megtanították, hogy felismerjék a már tesztelt kombinációkat, és nagyobb kombinációsor kiértékelésére fogták be őket. Algoritmusalapú-megközelítést használva döntötték el, melyik lehet hatékony.

A második tanulmány során B-sejt receptorok antigén-útjáról készítettek MI közreműködésével részletes modellt. Különféle gének ráknövekedést segítő együttműködését és az együttműködés módját vizsgálták. (A B-sejtek az adaptív immunrendszer nyiroksejtjei. Az antigének a gerincesek szervezetében antitestek – ellenanyagok – termelését, illetve immunválaszt indítanak el. A B-sejtek a sejtfelszínükön fajlagos antigén felismerést biztosító receptorral rendelkeznek.)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik