Steampunk Apple Watch borító 3D nyomtatással

2017. február 06. 11:30

Ha van Apple óránk, és valami egészen különlegesre vágyunk, az első ipari kort idéző steampunk borítóval lepjük meg magunkat.

2017. február 06. 11:30

Jeremy Burnich pittsburghi maker különleges, egyszerre high és low-tech Apple Watch borítót készített nyomtatott és megmunkált rézből. Munkáját az ipari kor, a steampunk világ, 19. századi gőzgépek, turbinák, dinamók és hasonló szerkezetek inspirálták.

Abból indult ki, hogy az óra elektromossággal működik, és a borítót a gőzt elegendő áramot generáló dugattyúmozgássá alakító oldszkúl bojlerről mintázta.

A nyomtatásban a flamand 3DP-szolgáltató i.materialise közreműködött. Választásuk művészi szempontból esett a rézre: a fém az idő múlásával egyre karakteresebb, tisztítás után pedig nagyon fényesnek tűnik. De nosztalgiával is telítődik, mert felidézi az első ipari kort.

Burnich online vásárolt zöld bőrt használt óraszíjnak. Teljesen elégedett vele, akárcsak a végeredménnyel. Ha akarjuk, megvásárolhatjuk.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik