Hatkerekes robotok szállítják házhoz a kaját az Egyesült Államokban

2017. január 30. 11:30

Februárban munkába áll az élelmiszerszállító robot. Maximum 10 kilót bír el, és 3 kilométeres körzetben dolgozik.

2017. január 30. 11:30

Februárban az amerikai fővárosban és a kaliforniai Redwood Cityben munkába áll a Starship Technologies élelmiszerszállító robotja. Egyelőre limitált, mert nem egész 10 kilót tud 3 kilométeres körzetben elvinni. A hatkerekes gépet praktikusabb tömegesen gyártani, mint a drónokat, és ha beválik, komoly jövő előtt áll.

Eleinte egy Starship-alkalmazott követheti a 4 mérföld/óra sebességgel közlekedő szerkezetet, hogy a járókelőknek ne okozzon gondot, és ők sem a gépnek. A robotizált szállítás nem jár extrakiadással.

Nem ő az első kísérlet az automatizált élelmiszer-kiszállításra, az ausztrál Domino’s Pizzának is van ugyanerre a célra – négykerekű – robotja, csakhogy az 190 kiló, míg az amerikai mindössze 16. Az ausztrál viszont háromszor gyorsabb. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik