Zuckerberg nem akar amerikai elnök lenni

2017. január 26. 08:32

A Facebook-főnök cáfolta, hogy az amerikai elnöki posztra készül. De talán csak most nincsenek politikai ambíciói, aztán meggondolja magát.

2017. január 26. 08:32
Jacob Kastrenakes
The Verge

„Heteken keresztül hangzottak spekulációk Mark Zuckerberg esetleges politikai szerepvállalásáról, sőt arról is, hogy akár az elnöki címért folyó következő megmérettetésbe is beszáll. Január 24-én a BuzzFeed Newsnak egyszerű nemmel mindent cáfolt. Helyette a facebookos közösségépítésre és a Chan Zuckerberg Kezdeményezésre fókuszál.

Politikai terveiről egy bírósági eljárás aktái alapján szőttek történeteket, ugyanis arról érdeklődött, hogy a Facebook feletti kontroll összeegyeztethető-e közhivatallal? Azóta minden lépését ezen a szűrőn keresztül nézik, és persze meg is találják bennük, amit akarnak. Például év végéig minden államot meg akar látogatni, útjai során helyi vezetőkkel, mint a Dallasi Rendőrség főnökeivel találkozik. Saját fotós is megy vele.

Elképzelhető, hogy közhivatal vezetése nélkül is fontosabb akar lenni politikailag. A múltban – kevés sikerrel – próbálkozott már a bevándorlási politika megváltoztatásával. A Chan Zuckerberg Kezdeményezéssel pedig tovább foglalkozhat számára fontos jövőbeli kérdésekkel.

Persze az is elképzelhető, hogy a nem csak a mostani tervekre vonatkozik, aztán hirtelen meggondolja magát. Hillary Clinton is ezt tette.

Vagy így vagy úgy, de Zuckerbergnek vannak politikai tervei. Kérdés, hogy mekkorák.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2017. február 06. 12:34
cukorhegyinek remélhetően csak kis tervei vannak, az ilyen alakoktól Isten mentse meg a világot!
Ellensúly
2017. február 05. 09:30
Az informális hatalma még nagyobb is, mint az elnöké.
Theorba
2017. február 03. 11:15
Pedig a jelenlegi hatalma nagyon közelít a címben felvetetthez.
atila68
2017. február 01. 17:44
Bréking! id. Karkaszón Aladár nyugalmazott alezredes sem akar elnök lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik