Robot Picasso egyedi portrékat rajzol

2017. január 24. 08:30

2D rajzolóvá alakította át hibás 3D printerét egy ausztrál maker.

2017. január 24. 08:30

James Novak ausztrál maker nem akarta kidobni törött Solidoodle 3 nyomtatóját, inkább valódi fényképeken alapuló egyedi 2D rajzokat készítő szerkezetté alakította át. 3D-ből 2D elsőre visszalépésnek, kontraproduktívnak tűnhet, pedig ezúttal egyáltalán nem az.

Az olcsó 3D printereket fejlesztő, tavaly márciusban megszűnt Solidoodle cégről, tulajdonosairól és gépeiről azóta sem lehet hallani. Novak a csőd előtt vásárolt egy nyomtatót, de hamar rájött, hogy az többször hiányzik, mint ahányszor sikerrel jár. Aztán meg is hibásodott, majd jött a hardverszempontból viszonylag egyszerű ötlet: rajzolórobottá, lényegében a fúvókát tollá alakítja át.

Szoftverfronton már nehezebben ment: fotókat felismerő, absztraktabb, majdnem kubista változatukat generáló algoritmust fejlesztett, a további munkák finanszírozásához pedig Kickstarter-kampányt indított.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik