Pókerben is jobb az MI?

2017. január 24. 14:30

A világ legjobb pókerbotja valószínűleg legyőzi ember ellenfeleit a január végén lezáruló Texas Hold’em versenyen.

2017. január 24. 14:30

Most nagyon úgy tűnik, hogy a limit nélküli 20 napos Texas Hold’em (az egyik legnépszerűbb póker) versenyen a Libratus nevű program győz, a negyedik és hatodik napon ugyanis ledolgozta tetemes hátrányát, a tizediken pedig az összes humán versenyzővel szemben lényegében behozhatatlan előnyre tett szert.

Az ok igen egyszerű: a pókerbot tanul.

„Amíg a verseny tart, nem részletezhetjük Libratus technikáját. Annyit azért elmondhatok, hogy az algoritmusok állandóan futnak egy szuperszámítógépen, és a stratégia minden nap javul” – nyilatkozta Tuomas Sandholm, az egyik fejlesztő. (A Carnegie Mellon Egyetem programjának másik fejlesztője Noam Brown.)

Tehát január végéig az MI valószínűleg újabb versenyben legyőzi az embert, ráadásul limit nélküli Hokd’emben még soha nem sikerült, nem is olyan régen elképzelhetetlennek tűnt. Claudico, a CMU előző pókerbotja például kikapott a 2015-ös megmérettetésen.

MI pókerbotok tanítása túlmutat a pókeren. Már megváltoztatta humán ellenfelek játékát, viszont a hiányos információ kezelése magasabb szinten, valódi élethelyzetekben, például tárgyalásokon is segíthet mesterségesintelligencia-szoftvereknek.

„A valóságban nem raknak ki szabályosan minden releváns infót, mint a sakktáblán. Fontos információk hiányoznak vagy el vannak rejtve, és az MI-nek kezelnie kell az ilyen szituációkat” – jelentette ki Brown.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik