Pizzát és sört szállít Funnie a tényleg funny robot

2017. január 25. 07:01

A robotika szórakoztató, emberi és művészi arcára hívják fel a figyelmet egy brooklyni szállítóbot fejlesztői.

2017. január 25. 07:01

Hiába terjedgetnek a szállítórobotok, egyiken sem látszik a munkától kicsattanó életöröm. A Brooklynban debütált „semlegesnemű” Funnie gúnynevű fundroidon, a nonprofit Pioneer Works alapítvány ügyfeleinek pizzát és sört szállító szoborszerű robotján viszont igen. Eleve úgy fejlesztették, hogy szórakoztató, megközelíthető és művészi legyen. És nemcsak ő, hanem rajta keresztül az egész robotika.

Egyetlen hibája, hogy nem tud lépcsőt mászni, amire fel kell hívni a megrendelők figyelmét, hogy segíthessék, miután megérkezett a címre. Tehát nem teljesen autonóm, pedig motorokat, webkamerát, szenzorokat és sok más alap, de hatékony technológiát dolgoztak bele. Arcfelismerés is elkelne, nyilván dolgoznak rajta.

Ő rendeli, ráadásul nagyon ódivatú „kedves tulajdonosok” stílusban rendeli a boltban a pizzát és a sört. Nem véletlenül, mert fejlesztői pontosan a nyelvvel akarják egy kicsit elvarázsolni a fogyasztókat. Archaikus alaptermészetéhez jól passzol a Windows 95-ön futó mamut laptop. Motorizált tetejű borítékméretű dobozból fizet, és mondja, hogy „tartsa meg a visszajáró pénzt.”

Aztán valahogy, 3-5 mérföld/óra sebességgel házhoz szállítja a rendelt kaját, piát.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik