Adatbányászat oldja meg a belassult wifi-kapcsolat rejtélyét

2017. január 24. 11:30

Közhálózatok, androidos FlyMe oprendszer, mobiltelefonok és hozzáférési pontok nem megfelelő chipsetjei a hibásak az eredménytelen és a nagyon lassú csatlakozásért.

2017. január 24. 11:30

Wifi-felhasználók gyakran panaszkodnak lassú kapcsolatra, kapcsolatmegszakadásra, vagy hogy fel sem tudnak csatlakozni.

Changhau Pei, a kínai Tsinghua Egyetem kutatója és munkatársai 400 millió különféle wifi-kapcsolódás adatait elemezve rájöttek a miértre, és hogy hogyan kerüljük el. Az adatokat az androidos Wifi Manager appról gyűjtötték, és 45 százalék eredménytelen, 15 százalék nagyon lassú, 5 másodpercnél hosszabb kapcsolódást számoltak ki.

A probléma okait adatbányász algoritmusokkal derítették ki. A legfontosabb a hálózat állapota, magán vagy köz, merthogy a magánhálózatok gyorsabbak és sokkal gyakoribb rajtuk a sikeres kapcsolódás. A mobileszközök oprendszere szintén fontos, és a nagyon személyre szabható androidos FlyMe az egyik főbűnös. A mobileszköz és a hozzáférési pont chipsetje is befolyásolja a csatlakozási időt, lassabb chipekkel tovább tart.

A teszteredmények alapján a legegyértelműbb problémákat elkerülő algoritmust fejlesztettek. Az eredménytelen csatlakozásokat 3,6 százalékra csökkentette, a csatlakozási időt pedig tízszer gyorsabbá tette.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik