Moduláris csoki 3D nyomtatással

2017. január 23. 14:30

Édességet, csokit nyomtattak már, ételeket is printelgetnek, olyan különleges darabokat viszont még senki nem csinált, mint egy ausztrál tervezőügynökség és egy sydney-i cukrászat közösen.

2017. január 23. 14:30

Különleges csokikat készített az ausztrál Universal Favourite tervezőügynökség és a sydney-i Bakedown cukrászat. Az ügynökség klienseinek akart az év végén nem mindennapos ajándékkal kedveskedni. Sikerült: a részben 3D nyomtatással létrehozott csokik nemcsak finomak (állítólag), hanem színpompásak is; márványt, Jackson Pollock festményeket és Escher-rajzokat juttatnak eszünkbe.

Szokatlan, szinte végtelen kombinációkban kivitelezhető valamikre gondolva, első lépésben megtervezték az eredeti moduláris alakzatot, amelyet aztán kinyomtattak, a nyomatokat csoki-öntőformává alakították. A szerkezetet „kliens és a tervező viszonya” inspirálta. A csokoládékat úgy alakították ki, hogy tökéletes kockaforma jöjjön ki, ha kettőt összepárosítanak. Mivel minden egyes szín más íz (klasszikus étcsoki, omlós, cookie, krém, cseresznye, citrom, pisztácia, feketeribizli stb.), a kettő kiegészíti egymást. Az ízeket, ízek és minták összekapcsolását a cukrászat finomhangolta.

A csokik ihlette mértani formákat ábrázoló színes dobozok szintén eredetiek. Az ügynökség egyébként online versenyt hirdet (oldalukon kattintsunk a Win a box-ra), és a nyertesek is megkóstolhatják a csokoládékat.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik