A DARPA szimulálja a közösségi média futótűzszerű terjedését

2017. január 22. 10:00

Az Egyesült Államok védelmi ügynöksége minden eddiginél pontosabb szimulációs módszereket dolgoz ki közösségimédia-elemzéshez.

2017. január 22. 10:00

Az Online Közösségi Viselkedés Számítógépes Szimulációja (SocialSim), egy új DARPA-program, a védelmi ügynökség legújabb közösségimédia-projektje az információ online terjedését és fejlődését hivatott pontosabban feltérképezni, hogy a szimuláción segítségével jobban értsünk közösségimédia-tevékenységeket. Mivel a közösség- és viselkedésszimuláció jelenlegi megközelítései korlátozottak, a DARPA új módszereket dolgoz ki.

Az Egyesült Államok kormánya jelenleg szakértőket alkalmaz az információ terjedésének felbecsüléséhez, következtetéseik pontosságáról nincs adat. A DARPA precíz, méretezhető számítógépes szimulációja sokat segíthet ellenségek stratégiai dezinformációs kampányának elemzésében, katasztrófák sújtotta területek lakóinak szolgáltathat kritikus információt, de másfajta információgyűjtő tevékenységekben szintén hasznos lehet.

A SocialSim keretében nagyléptékű szimulációra alkalmas technológiákat, a szimuláció adatokkal való hatékony támogatásához pedig új módszereket fejlesztenek.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik