Kristen Stewart társszerzője egy mesterségesintelligencia-tanulmánynak

2017. január 21. 08:30

Mesterségesintelligencia-alkalmazás a populáris kultúrában – egy hollywoodi színésznő rendezői debütálása gépitanulás-technikával, amiről esettanulmányt írt.

2017. január 21. 08:30

Kristen Stewart, az Alkonyat főszereplője a Come Swim rövidfilmmel debütált rendezőként, ami önmagában is érdekes, a hírt viszont az teszi szenzációvá, hogy az úgynevezett „stílustranszfer” gépitanulás-technikát használva – képet vagy videót egy másikra alkalmazva – igyekezett hatásos vizuális stílust kialakítani.

A speciális effektusokkal foglalkozó Bhautik J. Joshival és David Shapiro producerrel az MI-kutatók és a színésznő rajongóinak meglepetésére esettanulmányt írt a technológia filmbeli alkalmazásáról. A filmben meglévő ideghálóval kivitelezték a stílustranszfert és alkalmazták több részletre. Állítólag meggyőző.

Sokan persze merő sznobizmusból azt mondják, hogy „mi köze egy hollywoodi színésznőnek a gépi tanuláshoz?”, a tény viszont az, hogy a nem is olyan régen ezoterikusnak és nagyon speciálisnak hitt programok egyre mainstreamebbé válnak. Nyílt forrású MI-keretekkel bárki könnyen implementálhat kódot, a stílustranszferhez hasonló spéci technikák pedig a populáris kultúrában is megjelennek. Egyébként a Facebookon is használhatunk stílustranszfer képszűrőket.

Az MI forradalmat nemcsak a szaporodó adatok és GPU-k, hanem – még inkább – nyílt közösségek és hozzáférhető programok viszik előre. Stewarték tanulmánya remek példa, hogyan működik, mi érhető el vele.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik