Minden ötödik fiatal rosszabbul alszik a közösségi média miatt

2017. január 18. 11:30

Fáradtabbak az éjjel rendszeresen facebookozó walesi iskolások, mint azok, akik éjszaka egyáltalán nem használják a közösségi médiát.

2017. január 18. 11:30

A Walesi Társadalmi és Gazdasági Kutató-, Adat- és Módszertani Intézet (WISERD) munkatársai több mint 900 12 és 15 év közötti iskolással töltettek ki kérdőívet, hogy milyen gyakran ébrednek fel éjszaka közösségi médiát használni, és mennyi időt töltenek az ágyban álmatlanul. Életük különféle aspektusaival kapcsolatban (iskola, barátságok, külsejük) szintén meg kellett válaszolniuk kérdéseket.

Minden ötödik felébred, hogy bejelentkezzen. Egyharmaduk hetente minimum egyszer. A lányok inkább használják éjszaka a közösségi médiát, mint a fiúk. A szinte minden éjjel felébredők, reggel viszont rendszertelenül ébredők háromszor fáradtabbak, mint az éjjel egyáltalán nem közösségi médiázó vagy reggel mindig ugyanabban az időpontban ébredő társaik. Lényegében mindig fáradtak, és a többieknél sokkal kevésbé érzik boldognak magukat.

A tanulmány alátámasztja a gyerekek közösségimédia-használatával kapcsolatos növekvő félelmeket. De mivel az iskolai fáradtságra sokféle magyarázat adható, további kutatások szükségesek bármiféle következtetés levonása előtt.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. március 23. 20:50
No,lám! Mivel lehet helyettesíteni a munkát? Közösségi médiával! Olcsó, nem ráz, évek alatt zombivá válsz! Fiatalon az ember állandóan aludna, ezek meg "megnézik, ki reagált a bejegyzéseikre". Még több közösségi médiát nekik!
grimpic
2017. március 10. 15:34
Ja igen, és brit tudósok még azt is megállapították, hogy tíz emberből négy, az hat.
tango47
2017. március 01. 18:26
Megdöbbentő felfedezés, hogy aki nem alszik éjszaka, az másnap fáradtabb annál, aki alszik.
gwrf
2017. január 19. 11:14
Micsoda kutatási eredmény - azok fáradtabbak, akik kevesebbet alszanak. Fantasztikus, hol tart a walesi tudomány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik