Vége az Apple-korszaknak

2017. január 13. 11:30

Apple, Facebook, Trump-adminisztráció – Peter Thiel a világról.

2017. január 13. 11:30
Peter Thiel
The New York Times

- Vége az Apple-korszaknak.
„Megerősítem. Tudjuk, hogyan néz ki és mit csinál egy okostelefon. Nem Tim Cook hibája, de nem olyan terület, ahol lenne még több innováció.”

- A médiának meg kell bíznia a Facebookban.
„Megerősítem. De hogyan bízzon meg benne? Döbbenetes mennyiségű céltalan összeesküvés-elmélet terjed a Facebookról.”

- Semmilyen munkát nem vállalna a Trump-adminisztrációban.
„Megerősítem. Érintett akarok maradni a Szilícium-völgyben, és teljes munkaidős elfoglaltság nélkül annyira segíteni Mr. Trumpot, amennyire csak lehet.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dávid
2017. február 21. 13:08
A vicc h ennek a faszinak még a wikipédia oldalára is kirakata h "filantróp":D Utóbbi amúgy úgy látom h nagy divat lett, nemrég a 444 nyalta körbe George Sorost h ő mekkora filantróp. Milliárodosok, ki tudja hány embert, munkást, államot, értelmiségit tettek tönkre, de "filantróp". Mert az olyan menő. Olyan divatos. Mint anno afrikai kisfiúkat örökbe fogadni.
avmanster
2017. február 01. 12:14
az Apple-re vonatkozó következtetés szvsz téves. nincs szüksége az Applenek innovációra pozíciói tartásához. Android mellett az iPhone/iPad az egyetlen piacképes alternatíva. erre pedig mindig lesz vevő, mert mindig lesznek olyanok akik nem akarnak a nyájjal tartani. a Mac most kicsit rosszabbul ment. de lényegében a Mac jelenleg egy PC, és az egész PC ipar leszállóágban van. egyre valószínűbb, hogy az Apple újra platformot fog váltani. Intel helyett/mellé be fognak jönni az ARM Macintoshok. azokba az Apple saját ARM chipjeit fogja szerelni, ennek egyik következménye pedig a Macbookok olcsóbb árában fog megjelenni. a jó ár pedig legalább annyira vonzó mint egy egy új innováció.
Apáczai
2017. január 30. 10:47
Téved. Mára legalább 3 alternatíva van a piacon, és mindegyik képes a fejlődésre. A különbségek ugyanakkor már annyira árnyalatiak, hogy abból egyik sem tud áttörő eredményt produkálni.
kérdés
2017. január 15. 13:52
Carpe diem.... én Thielhez a következő oldalon keresztül jutottam: http://www.gruenderszene.de/allgemein/palantir-alexander-karp-die-story Az én életművem semmicske. Annyi, amennyit ide írogatok. De legalább úgy érzem, megteszem a tőlem telhetőt. Ezért idemásolok egy vezérgondolatot: "A buta véletlenség világteremtő erejét hinni nem tartom emberi értelmemhez méltónak. A mindenségben lehetetlen nem látnom az erőt, az erőben a rendet, a rendben az Elmét. Csak a célt nem látom." Továbbgondolva: az intelligenciaközpontosságúra sikeredett társadalomépítésnek korlátja, hogy a célt látni vélik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik