Kína száműzi a Pokémon Got

2017. január 11. 11:30

A kínai kormány biztonsági okokra hivatkozva nem engedélyezi a Pokémon Got a hatalmas országban.

2017. január 11. 11:30

A Pokémon Go döbbenetes gyorsasággal vált népszerűvé, naponta tízmilliók játsszák világszerte. Nemcsak szórakozás, hanem közben a világot is jobban megismerhetjük.

A gyártó Niantic és a Nintendo viszont nem tudja meghódítani a masszív kínai piacot. Az ok egyszerű: a kínai kormány biztonsági és biztonságossági okokra hivatkozva száműzi a játékot az 1,3 milliárd lélekszámú országból. Könnyen elképzelhető, mekkora potenciális bevételtől esik el a két cég.

A döntés azt jelenti, hogy a Pokémon Go nem licencelhető Kínában, és így nem lesz kínai kiadása. Az állami cenzor szerint a játék „veszélyt jelent a közlekedésre és a felhasználók személyes biztonságára.” A földrajzi információbiztonságot szintén felsorolták az okok között.

A döntés egyben azt is jelenti, hogy a kormány a többi hasonló játékot sem engedélyezi. Még akkor sem, ha történetesen Kínában fejlesztették őket.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik