Összekapcsoltság a király: komoly lépés az intelligens otthon felé

2017. január 07. 09:30

A készülékek integrációjáról már nem csak beszélnek, hanem meg is valósítják azt a gyártók.

2017. január 07. 09:30
Jenny McGrath
Digital Trends

„A tavalyi CES-en megfigyeltem valamit az intelligens otthonról: csomó eszköz úgy nézett ki, mint 2015-ben. Voltak persze újak, de főként másfajta villanykörték kamerával vagy hangfallal, összekapcsolt kapucsengők és okos garázsnyitók. A cégek elkészítették saját verziójukat az adott termékről, amiben nem volt többé semmi új és izgalmas.

Idén már piacra kerültek a zárak és hasonlók, ha meg nem, akkor a partnervállalat gyárt ilyesmit. Az integráció éve a mostani. A tavaly bemutatkozott okos légtisztító Airmega az Amazon Alexájába integrálódott. Hanggal kapcsolhatjuk ki, vagy szólhatunk az Echonak jobb minőségű levegőért.

Az összekapcsolt készülékek egy ideje már részei a CES-nek, és a Samsung ugyan bemutatta legújabb Családi Csomópont okos jégszekrényét, ám a GE és Whirlpool messzebbre jutott az integrációval. A GE konyhája lépésről lépésre vezeti a felhasználót receptek között, kommunikálhatunk a sütővel stb. A Whirlpool wifit tett több készülékbe, amivel könnyebb hozzáférni az összekapcsolt konyhákhoz. Az Alexás hangaktiválás lesz a szabvány. Hozzájön az Alphabethez tartozó, a sütőt szükség esetén kikapcsoló Protect – GE-partner – füstdetektor. Külön-külön egyik integráció sem nagy szám, együtt viszont jobban működik, biztonságosabb és tetszetősebb az egész összekapcsolt konyha.

Különféle eszközöknek jobban kell kommunikálniuk egymással ahhoz, hogy az intelligens otthon elérje a kritikus tömeget. Mindenki erről beszél egy ideje, de az idei CES megmutatta, hogy egyes cégek meg is tették ezt. 2017 ha nem is fordulópont, de az összekapcsoltsággal biztosan nagyot lépünk előre. Következő lépés, hogy a készülékek biztonságosak legyenek. Semmi nem zavaróbb egy könnyen meghackelhető okos jégszekrénynél.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. március 23. 20:50
Először legyen minden otthonban intelligens ember.
izo1210
2017. február 13. 12:51
Az integráció azt jelenti, hogy mindig kitalálnak valami új csatlakozót, amitől az összes korábban használt periféria használhatatlanná válik? Vagy azt jelenti, hogy a nappaliban lévő összes kütyühöz (tv, set-top box, dvd) külön távirányító kell? Esetleg azt, hogy minden helyre nagyon hasonló, de azért külön beléptetőkártya, külön pontgyűjtő, külön igazolókártya kell?
kulalak
2017. január 07. 18:38
Ez mind szép és jó, de még mindig ez jut eszembe. https://www.youtube.com/watch?v=mqp8_ROAIJY A hőmérséklet beállítása, a biztonsági kamerák rendben, még talán a hűtőről a kép a telefonomon hasznos, bár a tojástartó dobozról kívűlről nem mondja meg hány tojás van benne, de a kávéfőzőbe valakinek vizet meg kávét kell tenni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik